AnnukkaKaatrasalo

Onko Essayah niin fiksu kuin miltä vaikuttaa?

  • Teinin mukaan tämä on selfie eikä meemi, mutta itse näpätystä kuvasta kuitenkin tehty.
    Teinin mukaan tämä on selfie eikä meemi, mutta itse näpätystä kuvasta kuitenkin tehty.

"Ai Essayah, sä tunnet hänet, olen kyllä monesti häntä äänestänyt." "Joo, älä muhun esitettä tuhlaa, aion äänestää KD:n Vallittua joka tapauksessa". Tälläisiä kommentteja kuulin tällä viikolla. Essayah on muuten vieläkin fiksumpi, miltä vaalitenteissä ja mediassa vaikuttaa. Millä perusteella voin väittää tälläistä? Koska tunnen hänet henkilökohtaisesti. 

Olen istunut hänen kahvipöydässään ja hän ja puolisonsa ovat kannustaneet perhettäni eri elämänvaiheissa, myös silloin kun sairastuin. Hän on mieheni perheystävä, johon olen vuosien saatossa saanut hiukan tutustua. Vaikka he eivät häihimme päässeetkään,  "jotain lainattua" löytyi sieltäkin. Olen seurannut hänen uraansa ja elämäänsä enemmän etäältä, koska asumme Varsinais-Suomessa ja he muuttivat täältä ensin Brysseliin ja sitten Lapinlahdelle.

Inhoan mainostamista ja henkilönpalvontaa. Itsensä tai aatteidensa tyrkyttämisen on opetettu olevan jotain hyvin epämiellyttävää, arveluttavaa ja halpa-arvoista. "Kyllä tämä ja tuokin ihminen niin tyrkyttää itseään tai omia mielipiteitään", olen nuorena kuullut. Siksi tämänkin tekstin kirjoittaminen on minulle vaikeaa. Mutta en aio enää olla hiljaa.

Sari Essayah on minulle se fiksuin poliitikko ja poliittinen esikuva. Hän on sekoitus vaatimatonta vaalitoreilla toppapuvussa kiertävää pientä naista ja toisaalta oman tilansa ottavaa napakkaa, ratkaisukeskeistä konkaria, jollaisena hän näkyy koko kansalle vaalitenteissä ja mediassa. Hän on suomalaisten mielestä tutkitusti luotettavin puoluejohtaja. Hän ei anna populistisia "kaikkea kaikille" -vaalilupauksia vaan täräyttää sen, mistä muut ennen vaaleja ovat hiljaa. Jos tulevan vaalikauden jättiuudistukset eivät onnistu, joudutaan juustohöyläämään 2 mrd edestä. Mutta tiedän, että heikoimmat tulevat hänelle aina edellä eikä köyhiä laiteta kyykkyyn. Hän ei ole elitistiperheestä ja elää kuten opettaa.

Lupasin viimeksi kertoa jotain arvoistani. Näitä ovat esimerkiksi armo, oikeudenmukaisuus,  välittäminen ja vapauden ja vastuun tasapaino. Tiedän, että harva jaksaa lukea pitkiä blogitekstejä ( kolme lausetta on jo lukiolaisen mielestä pitkä teksti). Joten sanon vain tämän. Essayah valitsi Ylen 2 min erilaisessa vaalitentissä  tärkeimmiksi arvoikseen "rakkaus ja armo". Se on sitä, mitä tähän maailmaan tarvitaan. Jos haluat tarkistaa, mitä arvoja kristillisdemokraatit ajavat: lyhyt versio löytyy täältä. Jos haluat näiden arvojen vaikuttavan päätöksenteossa seuraavina vuosina, äänestä kristillisdemokraattia. Ole rohkea! 

Koska minullakaan ei ole mitään hävittävää, suostuin Asmo Maanselän pyynnöstä tähän ex tempore -vaalivideoon (jota en osaa upottaa tänne, joten näet sen alla olevasta linkistä). 

https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit/videos/805245903167153/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sari on ollut ilman muuta vaalikeskustelujen kiintotähti, niin nyt kuin myös jo aiemmin pressavaalien yhteydessä. Fiksu nainen ja ehdotonta ministeriainesta.

Käyttäjän AnnukkaKaatrasalo kuva
Annukka Kaatrasalo

Kyllä! Ministeriys tosin riippuu usein hyvin paljon muista tekijöistä kuin siitä, kuka olisi tehtävään hyvä. Toivotaan menestystä!

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Eiköhän nämä Lähi-idän paimentolais heimolle tarkoitetut sadut ja magia ohjeet ole nykyihmiselle vanhentuneita. Mielikuvitus olentojen palvonta ei ole enää nykypäivää...

Niistä ei ole ohjeeksi elämään enää kuin pienelle vähemmistölle , eikä heidän pidä antaa päättää tehdä maailmasta mielikuvitus olentojen määräämää helvettiä. Olkoon itse uskossaan väkeviä mutta se jääköön vain heidän omaksi iloksi. Heillä ei ole oikeutta päättää muiden asioista sillä he ovat pienen pieni vähemmistö, joka pohjaa ajatusmaailmansa tuhansia vuosia vanhoihin täysin ristiriitaisiin ohjeisiin sekä mielikuvitus olentojen maailmaan.

Käyttäjän AnnukkaKaatrasalo kuva
Annukka Kaatrasalo

Nyt en ihan saa kiinni siitä, mihin mielikuvitusolentoihin viittaat. Muumeihin?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ai elikö Muumeja 2000 vuotta sitten Palestiinassa? ;-)

Tarkoitan yksinkertaisesesti sitä, että sinulla EI OLE OIKEUTTA TUPUTTAA sinun mielikuvitus olioiden tuotteita eli Raamattuasi meille kaikille ohjenuoraksi. Jos haluat elää sen mukaan niin siitä vaan. Mutta se että me muutkin joudutaan tekemään ratkaisut sen mukaan mitä tuhansia vuosia sitten Palestiinassa eläneet ihmiset ovat kokeneet erilaisten päihteiden tai hoitamattoman mielenvikaisuuden takia ei ole oikein. Sadut ja mielikuvitus olennot on pidettävä niille kuuluneessa paikassa eli jokaisen omana asiana.

Toki Muumien opetukset ovat paljon parempia kuin sinun kirjasi... Että siinä mielessä ne sopivat täydellisesti meille. Katsoin tänään juuri yhden jakson ja siinä otettiin Muumitaloon täysin vieras ihminen joka oli ihan rikki henkisesti ja hoidettiin sekä uskottiin häneen. Uskovaiset saarnaavat lähimmäisen rakkaudesta mutta todellisuus on vain ihmisvihaan ja muiden alistamista omien satuhahmojen vallan alle.

Toimituksen poiminnat